Nasza specjalność - gęsina
Przystawki
- Carpaccio z półgęska wędzonego na zimno 23zł/100g (sałata skropiona oliwą i cytryną, kapary, pieczywo)
Zupy
- Rosół z gęsimi kołdunami 9zł/300ml
- Żołądki gęsie w rosole 12zł/400ml
- Czarnina z gęsimi podrobami 11zł/400ml (podana z kluseczkami lanymi lub makaronem)
Gęsie przysmaki
- Wątróbka gęsia smażona z cebulką, jabłkami i borowiacką żurawiną 14zł/150g
- Gęsie żołądki duszone w cebulowym gąszczu 15zł/300g
- Pierożki z gęsiną 14zł/200g
Dania główne
- Rolada z piersi gęsiej w plastrach 16zł/100g (w sosie z szarą renetą)
- Udka gęsie konfitowane 14zł/100g
Gęsina na imprezy okolicznościowe i na wynos
- Gęś pieczona w całości faszerowana jabłkiem z majerankiem – 160 zł/szt. (dodatki, kasza gryczana, kapusta modra , żurawina)
- Bigos na gęsinie 14zł/300g
Wyroby z gęsiny na zamówienie na imprezy i na wynos z tygodniowym wyprzedzeniem
- Półmisek wyrobów z gęsiny – cena zależna od ilości (smalec gęsi, okrasa, pasztet, kiełbasa, półgęsek)
- Zylc czyli gęsi galacik
- Półgęski w całości lub w formie carpaccio
- Tatar z gęsiny (gęsia okrasa) z majerankiem i czosnkiem
- Gęsia szyjka faszerowana
- Pasztet gęsi
- Smalec gęsi