Szczegóły naszej oferty
Wesela i poprawiny
Wesele - zwieńczenie jednego z najważniejszych dni w życiu - musi być spotkaniem, które na długo pozostanie w pamięci uczestników. I nie ma znaczenia, czy będzie tylko zabawą przy suto zastawionych stołach czy prawdziwym balem z efektowną oprawą i wykwintną kuchnią - zawsze chcemy, żeby udział w takiej imprezie był prawdziwym przeżyciem.
Każde wesele traktujemy indywidualnie, staramy się sprostać oczekiwaniom młodych par i ich gości. Dlatego w bezpośredniej rozmowie ustalamy wszystkie szczegóły weselnego menu oraz możliwej oprawy takiej imprezy.
Lokalizacja Restauracji Ostromecka pozwala na sporą swobodę w planowaniu przebiegu imprezy. Oprócz standardowej w takich sytuacjach oferty kulinarnej państwo młodzi mogą np. podjąć decyzję o przeprowadzeniu uroczystości kościelnej w sąsiadującym z nami małym, historycznym kościele Parafii św. Mikołaja, św. Stanisława i św. Jana Chrzciciela. Od drzwi naszej restauracji kościół dzieli ok. 300 metrów, które można po zaślubinach pokonać w pieszym orszaku, albo bardziej efektownie - powozem lub saniami. Jest to rozwiązanie bardzo wygodne, pozwala w całości zaplanować dzień ślubu bez konieczności kłopotliwego czasami uzgadniania terminów i dojazdów. Jak to wygląda w praktyce, można zobaczyć na zdjęciach.
Najbliższej rodzinie państwa młodych lub wybranej przez nich grupie gości możemy zaproponować nocleg w naszym motelu. 20 osób wygodnie spędzi noc w pokojach dwu- i trzyodobowych zlokalizowanych bezpośredno nad naszą restauracją. Pokoje możemy udostępnić już od godzin południowych przed imprezą, dzięki czemu para młoda z grupą najbliższych może na miejscu spokojnie przygotować się do uroczystości.
Oczywiście najważniejszym elementem naszej oferty jest weselne menu oraz wystrój sal i oprawa całej imprezy. Przy ustalaniu zestawu potraw nie ograniczamy się tylko do potraw dostępnych na codzień w naszym menu. Przeciwnie, możliwości urozmaicenia i uatrakcyjnienia kulinarnej części imprezy są bardzo szerokie.
Powyższa oferta nie wyczerpuje naszych możliwości, jeżeli organizatorzy zażyczą sobie bardziej specyficzne lub wyrafinowane potrawy, to oczywiście w miarę naszych kuchennych możliwości staramy się wszystkie je realizować. Szczegółowe weselne menu zawsze ustalamy w bezpośredniej rozmowie.
W trakcie imprezy weselnej możemy ugościć od 80 do 120 gości. Przy grupie do 80 osób oddajemy do dyspozycji tzw. "dużą salę kominkową", z którą bezpośrednio sąsiaduje sala taneczna. Przy grupach większych goście mogą zająć wszystkie nasze sale.
Przy organizacji imprezy staramy się pomóc nie tylko w zakresie doboru potraw i wystroju sal. Jeżeli organizatorzy wyrażą taką potrzebę, możemy także zapewnić oprawę muzyczną całej imprezy oraz profesjonalną obsługę fotograficzną.
Koszty imprezy weselnej zależą oczywiście od zakresu naszego udziału w jej organizacji. Podstawowa bazowa cena to
Cena ta nie obejmuje możliwych kosztów oprawy muzycznej w sytuacji, w której zdecydują się Państwo na nasze wsparcie w tym zakresie.
Serdecznie zapraszamy do bezpośredniego kontaktu po wcześniejszym ustaleniu terminu spotkania. Wszystkie nasze dane adresowe i telefoniczne znajdziecie w zakładce "Kontakt".
Zupa:
- Rosół z kluseczkami francuskimi lub makaronem.
- Barszcz czysty
- Krem z pomidorów
- możliwy jest wybór innej zupy zgodnie z państwa życzeniem
Danie główne:
(3 porcje/ os.)
- Zraz wołowy
- Szynka pieczona w sosie
- Kotlet de volaille
- Eskalopki wieprzowe
- Kotlet schabowy
- Filet z kurczaka z boczkiem w ciescie serowym
- Pieczone udko z kurczaka
- Faszerowany rogal wieprzowy
- Golonka po bawarsku
- Pstrąg , dorsz pieczony
- Karkówka pieczona ze śliwką
- Pierogi z kapustą, mięsem lub gęsiną
- Rolada z piersi z gęsi
Dodatki do dania głównego:
(3 porcje/os.)
- ziemniaki gotowane, krokiety, frytki, talarki, kasza gryczana, ryż
- Kapusta kwaśna zasmażana, surówka z białej kapusty, kapusta czerwona zasmażana, buraczki zasmażane, marchewka z groszkiem, bukiet kolorowych surówek, warzywa gotowane, warzywa sezonowe
Ciasta:
(3 kawałki/os.)
- według Państwa życzenia
Zakąski na zimno:
(4 porcje/os.)
- carpacio z półgęska
- carpaci wołowe
- tatar wołowy
- tatar z łososia
- szynka po rusku
- ryby wędzone
- deska serów i wędlin
- schab po chłopsku
- rolada drobiowa
- śledzik w oleju rzepakowym
- śledzik smażony w zalewie octowej
- pstrąg, łosoś lub szczupak w galarecie
- ryba po grecku
- pasztet gesi
- ozorki w galarecie
- sałatka grecka
- sałatka ryżowa z kurczakiem
- talerz mięs na zimno : karkówka , indyk , schab
Oferta dań gorących serwowanych po północy
- żurek w chlebie
- barszcz czerwony z kołdunami
- flaki
- zupa gulaszowa
- buef strogonow
- bigos z białą kiełbasą
-
Do dań podajemy masło i pieczywo, napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń : kawa, herbata soki, woda mineralna.
Wyrażamy zgodę na dostarczenie przez Państwa tortu , ciasta oraz alkoholi we własnym zakresie.
- pieczony w całości : dzik, prosiak, jagnię, gęś
- tort
- piwo z nalewaka
- alkohol bez ograniczeń ( 45zl osoba )
- wystrój sali tanecznej
- 10 pokoi hotelowych dla gości
- poprawiny
- obsługę fotograficzną
- wino musujące na toast
- zupa (jedna porcja na osobę)
- danie główne (trzy porcje na osobę)
- dodatki do dania głównego (trzy porcje na osobę)
- ciasto (trzy kawałki na osobę) lub jeden deser lodowy
- zakąski na zimno (cztery porcje na osobę)
- ciepły posiłek po północy
- napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń (kawa, herbata, soki i woda)
- wystrój sali i stołów
- dekoracje stołów żywymi kwiatami
- pokrowce na krzesła
- pokój dla pary młodej
Cena przyjęcia weselnego