A może gęś pieczona?
Najbliższe dni to gęsinowe święto, mamy nadzieję, że przyjmiecie nasze zaproszenie i w nadchodzącym "długim weekendzie" odwiedzicie naszą restaurację.
Gorąco zachęcamy do wizyty w większym gronie. Z grupą przyjaciół albo z rodziną będziecie mogli zamówić całą pieczoną gęś. Jest to wykwintna i efektowna potrawa podawana z kaszą gryczaną, zasmażaną kapustą i warzywami. Specjalnie na tę okazję oferujemy świeżą gęś kołudzką pochodzącą z hodowli w Kołudzie Wielkiej.
Jej przygotowanie wymaga czasu - gęś, w zależności od wagi, musi przez 4-5 godzin piec się w naszym piecu. Dzięki temu mięso uzyskuje właściwy aromat, jest miękkie, a skórka staje się krucha. Żeby skosztować tak przyrządzonej gęsi niezbędne jest wcześniejsze złożenie zamówienia, przynajmniej jeden dzień przed planowaną wizytą.
6-7 osób,
a koszt to tylko 170 zł.
Zdecydowanie polecamy.