Makaron BIO i ekologiczna mąka
Tradycją w naszej kuchni jest stosowanie możliwie najlepszych składników i surowców. Większość z nich otrzymujemy od lokalnych, zaprzyjaźnionych z nami producentów. Świeże jajka, oleje tłoczone na zimno, pieczywo, owoce, warzywa, zioła - wszystko to staramy się pozyskiwać w jak najwyższej jakości głównie z tzw. upraw ekologicznych.
Teraz rozszerzamy ofertę o przetwory zbożowe i makarony pochodzące z Wytwórni Makaronu BioBabalscy. Od blisko 30. lat właściciele wytwórni prowadzą ekologiczną uprawę zbóż w dawnych odmianach, z których wytwarzają różne gatunki mąki, kaszę, płatki zbożowe, makaron, a nawet kawę orkiszową.
Od dzisiaj w naszej restauracji możecie zapoznać się z pełną ofertą tych wyrobów oraz oczywiście kupić każdy z nich. W naszym menu już na stałe umieściliśmy potrawy z makaronu BIO, a nasze wypieki powstają m.in. z mąki państwa Babalskich.