Ogony wołowe w sosie winnym
Kolejna nowość w naszej ofercie - ogony wołowe w aromatycznym ciemnym sosie podawane z kaszą gryczaną lub ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.
Ogony są wstępnie smażone, a następnie duszone w sosie, którego bazą jest czerwone wytrawne wino. W sosie z mięsem duszone są też warzywa. Dzięki takiej kompozycji sos staje się bardzo aromatyczny, nabiera charakteru bliskiego daniom kuchni francuskiej.
Przygotowanie tej potrawy jest czasochłonne i wymaga sporo uwagi, więc nie wprowadzamy jej na stałe do naszego menu. Najlepiej smakuje tylko świeżo przyrządzona. Jeżeli będziecie mieli ochotę jej skosztować, najlepiej sprawdzić czy w dniu Waszej wizyty będzie dostępna. Ale jeżeli zdarzy się, że akurat pechowo ogonów nie będzie w karcie, to nasi kelnerzy na pewno zaoferują inne równie smaczne dania.