Kawa - od teraz najlepsza
Nie samym obiadem człowiek żyje, smaczna kuchnia to całkiem dobry argument, żeby odwiedzać naszą restaurację, ale od teraz dajemy kolejny powód do częstszych wizyt. Właśnie wzbogaciliśmy się o doskonały włoski ekspres, dzięki któremu możemy podawać naprawdę wyśmienite kawy.
Trochę czasu zajęło nam opanowanie sprawnego parzenia tego aromatycznego napoju, poznanie zasad i podstawowych przepisów. Z pomocą zawodowych baristów zgłębialiśmy tajniki smaków różnych rodzajów kaw, poznawaliśmy zależności pomiędzy temperaturami, ciśnieniami, czasami i jeszcze kilkoma czynnikami, które mają decydujący wpływ na jakość parzonej kawy.
Prawdopodobnie jeszcze sporo czasu minie, zanim poznamy wszystkie reguły, ale już teraz możemy oferować klasyczne espresso, latte macchiato i cappuccino. Jeżeli wierzyć opiniom naszych zaprzyjaźnionych testerów, nasze kawy już teraz smakują bardzo dobrze.
Do ich przygotowania używamy tylko świeżo palonych ziaren kaw pochodzących z różnych rejonów świata. Mamy kawy z Brazylii, Kolumbii, Nikaragui, Kostaryki, Salwadoru, Etiopii, Kongo. Możliwe, że wkrótce w ofercie pojawią się też kawy z innych rejonów. Każda z nich charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem.
Zdecydowanie zachęcamy do skosztowania naszych kaw, tym bardziej, że oferujemy je w zdecydowanie atrakcyjnych cenach - już za 6 złotych napijecie się aromatycznego espresso, za 7 złotych skosztujecie latte macchiato. Zapraszamy.