Archiwum aktualności - 03/2014
Makaron jak u mamy
29 Marzec 2014
Nasze rosły cieszą się zasłużoną popularnością i zbierają bardzo dobre opinie wśród naszych gości. Rosoły z kury i z gęsi podajemy tradycyjnie - z makaronem, obficie posypane zieloną pietruszką. Bardzo często słyszymy opinię, że ...
Ogony wołowe w sosie winnym
29 Marzec 2014
Kolejna nowość w naszej ofercie - ogony wołowe w aromatycznym ciemnym sosie podawane z kaszą gryczaną lub ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.
Ogony są wstępnie smażone, a następnie duszone w sosie, którego bazą jest czerwone ...
Kawa - od teraz najlepsza
18 Marzec 2014
Nie samym obiadem człowiek żyje, smaczna kuchnia to całkiem dobry argument, żeby odwiedzać naszą restaurację, ale od teraz dajemy kolejny powód do częstszych wizyt. Właśnie wzbogaciliśmy się o doskonały włoski ekspres, dzięki ...
Jagnięcina z bałkańskiej inspiracji
18 Marzec 2014
W codziennej praktyce staramy się konsekwentnie nasze kulinarne działania prowadzić w zgodzie z polską tradycją. Wszystkie potrawy w naszym menu są przygotowywane albo wg oryginalnych przepisów, albo są efektem naszych własnych receptur ...
Polska gęś spotyka włoski makaron i ...
14 Marzec 2014
... razem trafiają na talerz w towarzystwie czerwonego ajvaru lub zielonego pesto, aromatycznej oliwy i tartego sera.
O ile nam wiadomo, taka potrawa - tagliatelle z gęsiną - nie jest oferowana w żadnej restauracji. Jesteśmy tego prawie ...
Rybka na Śledzika
03 Marzec 2014
Jutro kończymy wyjątkowo długi w tym roku karnawał. Z tej okazji dla tych, którzy będą chcieli to zakończenie spędzić z nami, przygotowaliśmy specjalne rybne menu.
Nazwa "Śledzik" zobowiązuje, więc śledzia nie może zabraknąć w ...
Nasz Dzień Kobiet trwa trzy dni
01 Marzec 2014
Już od piątku 7 marca zapraszamy wszystkich, nie tylko kobiety, do naszej restauracji. Przez te trzy dni będziemy oferowali specjalnie na tę okazję przygotowane menu, a w nim
grilowane polędwiczki,
ziemniaki pure,
...